2012. augusztus 29., szerda

Nem listázott videók - YouTube Súgó

Nem listázott videók - YouTube Súgó

 

YouTube Súgó

Nem listázott videók

Mik a nem listázott videók?

    A nem listázott videó a privát videók egy fajtája. A nem listázott azt jelenti, hogy csak azok az emberek nézhetik meg a videót, akik ismerik a linket (például ismerősök és családtagok, akiknek elküldöd). A nem listázott videók nem jelennek meg a YouTube nyilvános felületein (azaz a keresési találatok között, a csatornádon vagy a Böngészés oldalon stb.). A nem listázott videók a következőkben térnek el a privát videóktól:
    • A videó megtekintéséhez nem kell YouTube-fiók (ha valaki elküldi neked a linket, megnézheted a nem listázott videót is)
    • Nincs 25 fős megosztási korlát

    Bár a videód nem jelenik meg a YouTube egyik nyilvános felületén sem, a videóhoz vezető linkek egyéb internetes oldalakon megjelenhetnek, ha azt megosztotta egy olyan személy, aki ismeri a videó URL-címét. Éppen ezért a Te feladatod, hogy biztosítsd a videód és a nem listázott URL-cím bizalmas jellegét. A videót bármikor további korlátozás alá vetheted. Ehhez lépj a fiókodba, és az adott videó esetén add meg a Privát beállítást.

Hogyan hozhatok létre nem listázott videót?

    A YouTube Fiókbeállítások oldalán bármelyik általad feltöltött videó esetén megadhatod a Nem listázott beállítást. Ennek módja a következő:
    1. Jelentkezz be a YouTube-fiókodba
    2. Kattints az összes oldal jobb felső sarkában megtalálható fióknévre. A lenyíló menüben kattints a Videokezelő lehetőségre.
    3. Válaszd ki a módosítani kívánt videót, majd a videó indexképe alatt kattints a Szerkesztés gombra.
    4. Görgess le a Műsorszórási és megosztási beállításokig, és keresd meg az Adatvédelem részt.
    5. Itt látod majd a választási lehetőségeket, amelyekkel beállíthatod, hogy a videód nyilvános, nem listázott vagy privát legyen.
    6. Válaszd ki a Nem listázott beállítást. Ne felejts el rákattintani a Módosítások mentése gombra az oldal alján.

Hogyan oszthatom meg a nem listázott videókat?

Miután a Fiókbeállításokban az adott videónál a Nem listázott beállítást megadtad, megoszthatod a videódat. A videó megosztása érdekében csak küldd el a videó URL-címét azoknak, akiknek hozzáférést szeretnél adni. Az adott felhasználók ezután meg tudják nézni a videódat.

Ki férhet hozzá a nem listázott videómhoz?

Először csak azok férhetnek hozzá a videódhoz, akikkel megosztottad a URL-címét. Mindamellett, ha valamelyik ismerősöd ezután megosztja a videó URL-címét egy blogon/nyilvános webhelyen vagy a saját ismerőseivel, akkor a videó elérhető lesz az érintett személyek, valamint azok számára is, akikkel ők azt megosztják. Fontos ezért közölni az ismerőseiddel, hogy korlátozott hozzáférést szeretnél adni a nem listázott videódhoz, és hogy csak azokkal osztod meg, akikben megbízol.

Nem tudok létrehozni nem listázott videót. Miért?

frissítve 07/27/2012

További hasznos források

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése